Gå til indhold

Udvikling nr. 6 · 2015 · December

Resumé

Kærlighedsroman-forfattere i Nord-Nigeria, krig og fred i Syrien, dansk bistand lige nu – og meget, meget mere.

Forsidehistorien på årets sidste nummer af Udvikling hedder KÆRLIGHEDSNOVELLER I BOKO HARAM-LAND. Den amerikanske fotograf Glenna Gordon besøgte kvindelige forfattere i det nordlige Nigeria, som trodser censuren og skriver noveller om kærlighed og romanik. Det er der kommet en fremragende fotoserie ud af.

Temperatur på dansk bistand

”Det er bare et spørgsmål om tid, førend også det arktiske spørgsmål bliver en del af dansk udviklingspolitik!” konstaterer professor i statskundskab Martin Marcussen. For kravene og ønsker til hvad bistanden skal bruges til, er bare vokset og vokset. Læs hans analyse Konsensus er død, hvor spådommen er, Danmarks bistand kommer næppe op på en procent af BNP igen. For bistanden er blevet en del af det politiske slagsmål, og opbakningen til u-landsbistanden daler. Du får også en info-grafik, som giver overblik over, hvad finansloven 2016 kommer til at betyde for dansk udviklingsbistand.

Syrien efter freden - engang

Du kan i nummeret også læse et mini-tema om Syrien, hvor Danmarks tidligere ambassadør i Beirut, Libanon, Rolf Holmboe analyserer mulighederne for en fredsslutning i det krigsplagede Syrien. ”Giv flygtninge hjælp til selvhjælp” foreslår professorerne Alexander Betts and Paul Collier i en analyse oversat fra tidsskiftet Foreign Affairs - et spændende indspark i den aktuelle problematik om nærområder. ”Krigen i Syrien udstiller, at den traditionelle tilgang til flygtningehjælp er utidssvarende”, fastslår Betts & Collier, som viser en vej til, at flygtninge i nærområde-lande som Libanon og Jordan kan komme i arbejde. For, som de skriver: ”Der er behov for en ny, økonomisk bæredygtig flygtningepolitik, som på en gang imødekommer de fordrevnes behov og tjener værtslandenes interesser.”

Du kan også læse om den udbryderrepublik lille Abkhasien, om filippinske au pairs i Danmark og om verdens små sprog, hvor af 3.000 er i fare for at uddø.

Indhold

Udvikling

Politik

Erhverv

Mini-tema: Syrien

Kultur

Faste sider

Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2,
DK-1448 København K
Telefon: +45 33 92 00 00
Telefax: +45 35 44 62 01
um@um.dk
www.um.dk

Top

Denne side er forsiden til publikationen "Udvikling nr. 6 · 2015 · December".
Version nr. 1.0 af 09-12-2015
Publikationen kan findes på adressen http://www.netpublikationer.dk/um/udvikling_0615/index.html