Gå til indhold

Udvikling nr. 4 · 2016 · August/September

Resumé

Temanummer om Burkina Faso.

Mens uroen af og til blusser op rundt om i Vestafrika, så udgør Burkina Faso en relativt stabil, men fattig undtagelse i regionen. Udvikling har besøgt det vestafrikanske land og talt med rapperen, musikeren og aktivisten Smockey om tiden efter urolighederne i 2015 og behovet for en ny politisk kultur. Du kan også møde slagter Adama Ouena, hvis butik vokser i takt med en voksende middelklasse i landet efterspørger bøffer, pølser og andre sager af høj kvalitet.

Endeligt har Udvikling også været på en tur på landet i den sydligere del af Burkina Faso, hvor staten står svagt, og mødt de orangeklædte, fåmælte mænd med haglgeværer, som udgør borgervæbningen. De er politi og dommere på samme tid, og fanger de en mistænkt tyv, kan han været sikker på at få det, de mener, er en passende straf – bøde, pisk eller tæv.

I Udvikling 4/16 kan du også møde en række iranske unge, der fortæller om tidsfordriv og social samvær i et samfund, hvor alkohol, vestlig musik og selfies uden tørklæde er forbudt.

Læs også en analyse om danske mediers behandling af lande, der tager springet til at blive mellemindkomstlande. Om OECD/DAC’s seneste eksaminering af Danmarks udviklingsbistand, om demobilisering af den colombianske FARC-guerilla og om afrikanske statslederes hang til opulente og pompøse titler.

Indhold

Udvikling

Erhverv

Politik

Minitema: Burkina Faso

Kultur

Faste sider

Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2,
DK-1448 København K
Telefon: +45 33 92 00 00
Telefax: +45 35 44 62 01
um@um.dk
www.um.dk

Top

Denne side er forsiden til publikationen "Udvikling nr. 4 · 2016 · August/September".
Version nr. 1.0 af 24-08-2016
Publikationen kan findes på adressen http://www.netpublikationer.dk/um/udvikling_0416/index.html