Gå til indhold

Udvikling nr. 3 · 2017 · September

Resumé

I årets tredje nummer af Udvikling kan du blandt andet finde disse historier:

MASSER AF PROBLEMER = RIGT POTENTIALE FOR STARTUPS: Man kan vælge at sætte sig ned og græde over overskuelige problemer, eller man kan gøre noget ved det. Det gør kreative iværksættere, der løser folks daglige problemer og skaber social forandring i Egypten, hvor energien og fællesskabet fra det arabiske forår lever videre.

ØSTAFRIKA LÆGGER SKINNERNE TIL NY GÆLDSFÆLDE: Kenya og Uganda er blandt de østafrikanske lande, som tynges under vægten af ny gæld til især Kina. Iagttagere frygter en gentagelse af 1980'erne og 1990'ernes gældsspiral. Men vil nogen komme de gældsplagede nationer til undsætning denne gang?

"JEG VILLE ØNSKE, AT DIN MOR HAVDE FÅET EN ABORT": Selvom det stadig er ulovligt – og farligt – at være homoseksuel i Uganda, arbejder modige aktivister i LGBT-bevægelsen for deres ret til at være dem, de er. Det går langsomt, men sikkert i den rigtige retning.

INSEKTER STILLER SULTEN: Insekter er så god ernæring med så minimal en miljøpåvirkning, at de kan blive basiskost for os alle. Researchprojektet GREEiNSECT har kortlagt muligheden for at fremme og kommercialisere produktion af insekter som fødevare i Kenya.

YEMEN - EN MENNESKESKABT KRISE: Vi kan blive ved med at sende penge til at afbøde verdens værste humanitære krise – men uden politisk pres er det som plaster på et åbent sår, som ikke heler. Læs Siris Hartkorns kronik.

FRA BOMULDSPLANTE TIL DINE JEANS: Følg bomuldens rejse fra Burkina Faso til Europa i fotografen Jost Frankos billedserie.

God læselyst/ Redaktionen

Indhold

POLITIK & RETTIGHEDER

SIKKERHED & MIGRATION

ERHVERV, TECH OG INNOVATION

IDEER, KUNST OG KULTUR

Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2,
DK-1448 København K
Telefon: +45 33 92 00 00
Telefax: +45 35 44 62 01
um@um.dk
www.um.dk

Top

Denne side er forsiden til publikationen "Udvikling nr. 3 · 2017 · September".
Version nr. 1.0 af 14-09-2017
Publikationen kan findes på adressen http://www.netpublikationer.dk/um/udvikling_0317/index.html