Gå til indhold

Udvikling nr. 2 · 2015 · Maj

Resumé

En forandret verden – en ny form for bistand

Siden år 2000 er det lykkedes at halvere fattigdommen i verden. Men aldrig før siden 1945 har verden set så mange regionale konflikter og flygtningestrømme. Samtidig er verdens fattigdom under forandring, hvor mange af verdens fattige ikke længere bor i ”gamle” u-lande, men i mellemindkomstlande. Udvikling 2/15 byder på et temanummer om FREMTIDENS BISTAND, og ser konkret bl.a. på Vietnam, der nu er blevet for rig til udviklingsbistand. Og på dansk støtte til at forbedre skatteopkrævning i Tanzania.

Kender du den kinesiske by Yiwu? Nej vel. Det gør til gengæld et væld af afrikanske indkøbere, som flere gange årligt besøger nogle af de 71.108 butikker i Yiwu International Trade Center for at købe elektronik, vækkeure, drikkedunke, solbriller og andet godt til videresalg i Afrika. Udvikling har besøgt ”hele verdens Tiger-butik” og ser på globalisering i højeste gear.

Den israelsk-amerikanske fotograf Shaul Schwarz er dykket ned i den kulturelle del af narkokrigen i Mexico, hvor en hel dødskultur har udviklet sig omkring narko, våben og den uofficielle helgenen Santa Muerte – ”Sankt Død”. Se hans rystende korlægning af den mexikanske Narcocultura.

Læs også Udviklings mini-tema om racefordomme: Reportage fra Sydøstasien, hvor racisme er så udbredt, at det ligefrem kan være kontroversielt at være anti-racist. Og en analyse fra det amerikanske tidsskrift Foreign Affairs om betydningen af race i Latinamerika.

Og så kan du blive klog på bananen, som vi hylder som dette nummers Side 9-afgrøde…

God læselyst!

Indhold

Udvikling

Politik

Erhverv

Kultur

Faste sider

Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2,
DK-1448 København K
Telefon: +45 33 92 00 00
Telefax: +45 35 44 62 01
um@um.dk
www.um.dk

Top

Denne side er forsiden til publikationen "Udvikling nr. 2 · 2015 · Maj".
Version nr. 1.0 af 12-05-2015
Publikationen kan findes på adressen http://www.netpublikationer.dk/um/udvikling_0215/index.html