International design

Fra Bøvlingbjerg til New York

Dronning Margrethe aflagde i forlængelse af et besøg i Lemvig visit i Agnethe Maagaards galleri i Bøvlingbjerg.

Dronning Margrethe aflagde i forlængelse af et besøg i Lemvig visit i Agnethe Maagaards galleri i Bøvlingbjerg.

Foto: maagaardglas.com

  • Den vestjyske glaskunstner Agnethe Maagaard vil ud over rampen.
  • Trods krise satser hun målrettet på at komme ind på det amerikanske marked med sine unika-værker.

Tekst og Foto: Jens Henrik Nybo

Der er langt fra Bøvlingbjerg til New York i stort set alle henseender. Men for glaskunstneren Agnethe Maagaard handler det ikke så meget om afstanden mellem millionbyen til hendes lille landsby uden for Lemvig i Vestjylland. Det handler derimod om at tro på sig selv og at turde satse. Og så hjælper det naturligvis godt til, at andre også tror på hende. Det gør fx sektorchef på generalkonsulatet i New York Benthe Montalvo. Hun har nemlig fået særdeles mange positive tilkendegivelser på Aagaards værker fra gallerier og kunstforretninger – ikke kun i New York, men også i Chicago, Los Angeles, San Francisco og Miami.

Trodser krisen

Agnethe Maagaard ved godt, at tiderne ikke er de mest gunstige, når det drejer sig om at afsætte kunst, design og mode, fordi kunderne holder igen på pengene. Men hendes fornemmelse fortæller hende også, at det ikke nytter noget at gå i sort, selvom der er økonomisk krise:

"Der findes stadig et stort antal mennesker i de amerikanske storbyer, som på tværs af krisen er købedygtige. Og når jeg ser på den meget positive respons, jeg allerede har fået fra eksklusive design-butikker i nogle af de store byer, så har jeg simpelthen valgt at tro på, at noget positivt vil vise sig", siger Agnethe Maagaard.

Hun har tidligere opnået den glæde at få lov til at forære dronning Margrethe to af hendes kunstfade. Første gang var 4. juni i år, da dronningen besøgte Ikast-virksomheden K.K. Electronics, som overrakte et Maagaard-kunstfad til hende. Anden gang var 6. september i forbindelse med Lemvigs 775 års jubilæum. Den største ære var imidlertid, da dronningen i forlængelse af besøget i Lemvig aflagde et visit i Agnethe Maagaards galleri i Bøvlingbjerg.

Kontakt til konsulatet

Det hele startede i virkeligheden lidt tilfældigt: Agnethe Maagaard læste i en avis, at Dansk Industri ville fremme dansk design i USA, og derpå kontaktede hun Dansk Industri og fortalte om sine genstande. Allerede en uge efter blev hun henvist til generalkonsulatet i New York, hvor Benthe Montalvo for en pris på 26.000 kr. tilbød at promovere Agnethe Maagaards glaskunst til 20 udvalgte, eksklusive designbutikker i en række storbyer. Promotionmaterialet er professionelt og flot slået op og fortæller bl.a. om Maagaards hjemegn, og hvordan naturen der, har inspireret hende.

"Det er naturligvis ret dyrt at få fremstillet professionelt pr-materiale, men vil man ind på det amerikanske marked, så nytter det ikke noget at dukke op med et amatørprospekt," fortæller Agnethe Maagaard.

Eksportrådgiver Benthe Montalvo havde tillige aflagt et besøg hos glaskunstneren i Bøvlingbjerg og var overbevist om, at Maagaards glaskunst ville passe perfekt ind i amerikanernes smag. Indehaveren af Tabelart i Beverly Hills – den fashionable L.A.-forstad – vil udstille nogle af hendes glasfade i løbet af foråret 2010. Ligeledes har designbutikken Chez Moi i San Francisco vist interesse, mens butikken I.D. Design i Chicago skal have en udstilling med hendes værker i oktober 2010.

En kendt filmproducent i Hollywood havde for nyligt set Agnete Maagaards brochure i Tabelart-butikken i Beverly Hills og spurgt butiksindehaveren, om det mon var muligt at få fremstillet nogle fade i stil med dem, som var gengivet i brochuren.

"Da jeg fik det at vide, var jeg ikke til at skyde igennem," fortæller Agnethe Maagaard. Læs mere på http://www.maagaardglas.com.

Billede

 


Denne side er kapitel 11 af 11 til publikationen "EksportFokus 0609".
Version nr. 1.0 af 16-12-2009
Publikationen kan findes på adressen http://www.netpublikationer.dk/um/9562/index.htm

 

 
 
 
  Udenrigsministeriet © | www.um.dk