Gå til indhold

360° – Verden i Udvikling

Nr. 3 · juni 2018

Resumé

Stigende temperaturer, orkaner, havstigninger og tigeroverfald. For indbyggerne i Sundarbans, verdens største floddelta mellem Indien og Bangladesh, er klimaforandringerne til at tage at føle på. Rejs med 360° til et af de steder, der er hårdest ramt af den globale opvarmning.

Markante ændringer er også på vej til Indonesien, der ikke længere vil være skraldestat. Landet har med et nyt præsidentielt dekret sat ambitiøse mål: Affaldsmængderne skal reduceres med 30 procent, og affaldshåndteringen øges med 70 procent inden 2025. Og det skal Danmark hjælpe med.

Startups får ild i øjnene, når de hører ordet verdensmål. Og målene erobrer den ene nye arena efter den anden fra entreprenører til kunstnere, virksomheder, ngo'er og arkitekter. Målene giver “energi, narrativ og sprog,” og er blevet en trend, lyder det. Men der er langt igen. Følg 360° ind i SDG’ernes maskinrum hos investorer, fintech og Danmarks Statistik.

Og når vi taler om fintech, har 360° interviewet Sofie Blakstad, ekspert i Blochchain-teknologien. Iværksætteren vil bekæmpe korruption med sin finansielle tillidsplatform, der har stort potentiale indenfor såkaldt techvelopment.

En anden teknologi med rigt potentiale er droner: I Tanzania hjælper de med at afgøre landkonflikter, over Zanzibar er robotterne sat ind i kampen mod oversvømmelse, og i Rwanda flyver de blod til isolerede egne. Østafrikanske tech-entusiaster vil bruge droner til at udvikle deres samfund, og flere regeringer hopper med på trenden. Men kan robotter føre an i udviklingen? spørger 360°s udsendte.

Der er langt til fred i Syrien. Læs med når Adam Holm beskriver, hvor langt, og skildrer den nuværende situation i Damaskus som “Lidt krig og en smule fred.”

Der er også langt til freden og fremtiden i Kibera, Kenyas berygtede slumby – men den prisbelønnede topfotograf Signe Vilstrup har fundet skønheden, styrken og viljen til forandring i byens kringelkroge og blikhytter.

God læselyst og følg os på Facebook, Instagram og Twitter som @Magasinet360

Indhold

POLITIK & RETTIGHEDER

KLIMA, SIKKERHED & MIGRATION

BUSINESS, TECH OG INNOVATION

IDEER, KUNST OG KULTUR

Bestil et gratis abonnement, tilmeld nyhedsbrev eller kontakt redaktionen på
www.magasinet360.dk
Følg os på Facebook, Instagram og Twitter som @magasinet360

Top

Denne side er forsiden til publikationen "360° – Verden i Udvikling – Nr. 3 · juni 2018".
Version nr. 1.0 af 11-06-2018
Publikationen kan findes på adressen http://www.netpublikationer.dk/um/360juni18/index.html