Gå til indhold

Udvikling nr. 5 · 2016 · Oktober/November

Resumé

Skovens folk, storbyvækst og skater-tøser på Vestbredden

Pygmæerne findes. De lever i skovene i Congo, men den langvarige konflikt i det store land har også påvirket skovens folk. Med militsgrupper i junglen er livet dér blevet mere usikkert, så pygmæerne flytter ud til landevejen og til ”civilisationen”. Udvikling har besøgt et samfund af mbuti-pygmæer for at høre om de udfordringer, der møder naturfolket i 2016.

Vi ser også på u-landenes storbyer. I år 2050 vil to ud af tre bo i byer og det lægger et stort pres på byplanlægning. Er det muligt at skabe en mere menneskevenlige millionbyer samtidig med, at flere og flere i det globale syd skal have tag over hovedet?

I Udvikling nr 5 kan du også høre om Somaliland, der har formået at opretholde fred og stabilitet i en ustabil region. Udvikling var med, da udbrydernationen på Afrikas Horn med stor festivitas fejrede sit 25 års jubilæum. Læs også om retshjælp til kvinder i Kenya, om skatertøser i Palæstina og om statsløse haitianere i Den dominikanske Republik. Fra den danske bistandsverden kan du også få overblik over afløseren for det arabiske initiativ samt over de mange høringssvar, der er kommet ind om, hvordan Danmarks næste udviklingspolitiske strategi skal vi ud.

Indhold

Udvikling

Erhverv

Politik

Kultur

Faste sider

Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2,
DK-1448 København K
Telefon: +45 33 92 00 00
Telefax: +45 35 44 62 01
um@um.dk
www.um.dk

Top

Denne side er forsiden til publikationen "Udvikling nr. 5 · 2016 · Oktober/November".
Version nr. 1.0 af 14-10-2016
Publikationen kan findes på adressen http://www.netpublikationer.dk/um/udvikling_0516/index.html