Gå til indhold

Udvikling nr. 1 · 2017 · Februar

Resumé

Udvikling stiller skarpt på kampen om internettet i Afrika, der har udløst en stemning af goldrush. Afrika er på vej ind i den fjerde teknologiske revolution med kvantespring direkte til wi-fi, mobil betaling og solenergi. Og tech-giganter fra Facebook til Google og danske iværksættere kæmper om at levere internet og teknologi til hele kontinentet. Samtidig opruster nogle afrikanske lande den digitale censur. Ti opfindelser, der forbedrer verden, sætter ligeledes fokus på ny innovation og tech-muligheder, der forbedrer livet.

Ny udviklingspolitisk strategi: Regeringen søger brede, stærke partnerskaber med erhvervslivet, ngo’er og fonde. Samarbejde på tværs af civilsamfund, myndigheder og erhvervsliv er nøglen i Danmarks nye udviklingspolitik. De private skal tilsætte økonomiske muskler, og ngo’erne og det offentlige viden og kontakter og sikre etiske investeringer.

Siden EU og Tyrkiet indgik flygtningeaftalen, har færre forsøgt at krydse Middelhavet – men stadig flere dør i forsøget. Ruten er længere og farligere. Smuglerne er blevet mere kyniske og tager redningsbåde som gidsler i deres million-forretning.

Hvordan skaber man stabilitet på Afrikas Horn? Tre temaer: korruption, samarbejde pa tværs af grænser og demokratiets udbredelse går igen i eksperters analyse i fortsættelse af en konference afholdt af den danske ambassade i Nairobi i december.

Indhold

Politik & rettigheder

Sikkerhed & migration

Erhverv, tech & innovation

Ideer, kunst & kultur

Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2,
DK-1448 København K
Telefon: +45 33 92 00 00
Telefax: +45 35 44 62 01
um@um.dk
www.um.dk

Top

Denne side er forsiden til publikationen "Udvikling nr. 1 · 2017 · Februar".
Version nr. 1.0 af 22-02-2017
Publikationen kan findes på adressen http://www.netpublikationer.dk/um/udvikling_0117/index.html