Gå til indhold

360° – Verden i Udvikling

Nr. 1 · februar 2019

Resumé

Fire milliarder mennesker har i dag ikke adgang til internettet. Det vil danske startups lave om på. Tag med til Tanzania, hvor danske iværksættere har hjulpet en landsby på nettet, så beboerne får bedre adgang til uddannelse, sundhed og business.

Danske iværksættere er også handlekraftige, når det handler om plastik. Hvert år ender 260 ton plastik som affald, og i 2030 vil tallet være fordoblet. Læs, hvordan Danmark kan blive frontløber i en ny plastikøkonomi.

Og i Jordans ørken bruger en dansk organisation arkitektur målrettet til at give syriske flygtningebørn mod på at gå i skole og dermed give dem livet tilbage. Arkitektur kan give udsatte mennesker håb og tro på fremtiden, mener organisationen, der vil gøre op med at arkitektur kun er for rige mennesker, som tendensen er i dag.

Tag også med stjernefotografen Yann Arthus-Bertrand ud i verden og oplev hans luftfotos af vores vilde, smukke og grusomme verden. Billederne skal få os til at handle på verdensmålene. Se Den Blå Lagune, Haiti, København og en af verdens største lossepladser fra oven og forstå, hvilke overhængende udfordringer, vi står over for.

Tunesien er på kort tid gået fra at være et diktatur til et demokrati, og landet er et foregangsland i den arabiske verden, når det gælder ligestilling. Her hjælper kvindekvoter demokratiet på vej, og i dag er der flere kvinder i politik i Tunesien end i Danmark. Men der er stadig meget at kæmpe for.

Kvinderne har også meget at skulle have sagt på Ilha de Mozambique, hvor indbyggerne balancerer islam med den afrikanske kultur. Her har kvinderne magten, og det går uden besvær. Næsten.

Følg også med til Mongoliet, hvor røg fra hundredetusindvis af kulovne har gjort verdens koldeste hovedstad, Ulan Bator, til et af planetens mest forurenede steder. Nu skal danske vindmøller gøre luften renere.

Vi guider desuden til de bedste film på filmfestivalen CPH:DOX, og årets dansker 2018, Katja Iversen, giver gode råd til, hvordan du bliver en supernetværker.

God læselyst.

Indhold

POLITIK & RETTIGHEDER

KLIMA, SIKKERHED & MIGRATION

BUSINESS, TECH OG INNOVATION

IDEER, KUNST OG KULTUR

Bestil et gratis abonnement, tilmeld nyhedsbrev eller kontakt redaktionen på
www.magasinet360.dk
Følg os på Facebook, Instagram og Twitter som @magasinet360

Top

Denne side er forsiden til publikationen "360° – Verden i Udvikling – Nr. 1 · februar 2019".
Version nr. 1.0 af 22-02-2019
Publikationen kan findes på adressen http://www.netpublikationer.dk/um/360feb19/index.html