Gå til indhold

360° – Verden i Udvikling

Nr. 5 · december 2018

Resumé

Afrikas guldminer har været en brutal slagmark, hvor de heldigste og bedst udstyrede overlever. Men små miner med nye metoder kan blive en guldgrube for lokalsamfund i Tanzania, viser ny forskning. Tag med 360° ind i hjertet af Tanzanias nye gold rush.

Det syder og bobler også i det danske iværksættermiljø, hvor der er nye bud på, hvordan vi løser de store globale udfordringer: Lulu Lab udvikler spil, der støtter unge i Kenya med at få en uddannelse, og Jamii Pay skaber bankadgang til mennesker, der ikke har en bankkonto. Danmarks globale magasin guider i et samarbejde med Bootstrapping.dk i, hvem du skal holde øje med i det nye år. På Danmarks Tekniske Universitet vandt to ingeniører universitetets studenterstartup med en teknologi, der gør plastik mere bæredygtigt. ”Vi tænker anderledes end den ældre generation,” siger de til 360°. Og DTUs startup-coach forklarer, at verdensmålene ”har fået momentum på startupniveau.”

360° fulgte også med til New York, hvor den danske kunst-entreprenør Luise Faurschou har fået 15 af verdens største gallerier til at gå forrest i et program for kunst og verdensmål under bevægelsen ART2030. ”Kunst kan få folk til at handle,” lyder det.

Og handlekraftige partnerskaber er der mange af i det nye magasin: Danske virksomheder hjælper i Uganda unge kvinder ud af prostitution. Grundfos og Dansk Flygtningehjælp sikrer vand i flygtningelejre. Og ngo’en Plastic Change engagerer borgere, fonde og politikere for at få plastik op ad havet.

Følg også to af Danmarks bedste fotografer til verdens brændpunkter: Mads Nissen zoomer ind på drenge, der i Colombia, et af verdens mest ulige samfund, begår lejemord for et par tusinde kroner. Og Asger Ladefoged har over to år dækket verdens største flygtningelejr Cox’s Bazar, hvor han fanger legen, håbet og fortvivlelsen.

God læselyst og følg os på Facebook, Instagram og Twitter som @Magasinet360

Med venlig hilsen
Redaktionen

Indhold

POLITIK & RETTIGHEDER

KLIMA, SIKKERHED & MIGRATION

BUSINESS, TECH OG INNOVATION

IDEER, KUNST OG KULTUR

Bestil et gratis abonnement, tilmeld nyhedsbrev eller kontakt redaktionen på
www.magasinet360.dk
Følg os på Facebook, Instagram og Twitter som @magasinet360

Top

Denne side er forsiden til publikationen "360° – Verden i Udvikling – Nr. 5 · december 2018".
Version nr. 1.0 af 07-12-2018
Publikationen kan findes på adressen http://www.netpublikationer.dk/um/360dec18/index.html