Gå til indhold

360° – Verden i Udvikling

Nr. 2 · april 2018

Resumé

Kære læser,
Du ved mindre om verdens sande tilstand end en chimpanse. Ny undersøgelse viser, at den vestlige verdens befolkning ved mindre om verdens udvikling end en gruppe chimpanser gør statistisk.
Det står meget bedre til, end du tror, og det forkerte verdensbillede har både økonomiske og sociale konsekvenser, advarer ny bog. Læs interviewet med forfatteren Anna Rosling Rönnlund og tag selv testen.
Se også hvordan Danmark scorer i Center for Global Developments studie af verdens rigeste landes engagement, der gavner verden og udviklingslande.

Verdens van(d)vittige vandkamp
Den gode nyhed er, at siden 1990 har 2,6 milliarder mennesker fået adgang til en beskyttet drikkevandskilde. Men over 2 milliarder mennesker har stadig ikke adgang til sikre vandkilder. Og WHO vurderer, at over en halv million dør af diarré årligt.
Den amerikanske dokumentarfotograf Mustafah Abdulaziz har rejst jorden rundt og viser i sin fotoserie Water, hvordan vores liv påvirkes af manglen på den dyrebare naturressource.
I millionbyen Cape Town i Sydafrika oplever indbyggerne den værste tørke i 100 år. Midt i frygten for at løbe tør for drikkevand blomstrer kreativitet og sammenhold, men også frygt, myter og fjendtlighed. Korrespondenten Rasmus Bitsch deler sin hverdag i den tørkeramte by.

Tag også med 360° til kurdiske Manbij, hvor det spæde demokrati kan gå alle veje; til Zanzibar, hvor malaria næsten er passé; til Buenes Aires, hvor den røde drage hilses velkommen og til Udkants-Egypten, hvor lokalbefolkningen har smidt politiet på porten.
Derudover finder du i magasinet et væld af inspirerende historier om teknologiske løsninger på verdens problemer, anbefalinger af spændende kulturstof fra hele verden og masser af førsteklasses fotografi – se bl.a. redaktionens yndlingsfotos blandt de nominerede til verdens pressefotos.

Indhold

POLITIK & RETTIGHEDER

KLIMA, SIKKERHED & MIGRATION

BUSINESS, TECH OG INNOVATION

IDEER, KUNST OG KULTUR

Bestil et gratis abonnement, tilmeld nyhedsbrev eller kontakt redaktionen på
www.magasinet360.dk
Følg os på Facebook, Instagram og Twitter som @magasinet360

Top

Denne side er forsiden til publikationen "360° – Verden i Udvikling – Nr. 2 · april 2018".
Version nr. 1.0 af 25-04-2018
Publikationen kan findes på adressen http://www.netpublikationer.dk/um/360april18/index.html