Gå til indhold

360° – Verden i Udvikling

Nr. 4 · oktober 2017

Resumé

Kære læser,
Fra dette nummer bliver Magasinet Udvikling til Magasinet 360° – Verden i Udvikling.
Fra Arktis til Damaskus, Beijing og Addis Ababa – Magasinet 360° dækker politik, samfundsforhold, kultur og trends med fokus på bæredygtig udvikling, innovation, tech og partnerskaber, der vil løse verdens problemer.
Tag med os ud i verdens udvikling med dette nummer, som indeholder disse hovedhistorier:

Det er blevet legitimt at sige det:
Man kan tjene penge på at gøre verden bedre
Investeringer i at gøre verden bedre stiger markant i Danmark og Norden. Nye tal viser, at impact investment, der er investeringer i produkter med en gavnlig social eller miljømæssig værdi, er mangedoblet siden 2014. Hvorfor nu, og hvad betyder det? 360° har interviewet nogle af Danmarks ledende iværksættere og investorer.

Steriliseret af staten
Omkring 300.000 kvinder og 25.000 mænd i Peru blev tvangssteriliseret fra 1995 til 2001 som et led i en statslig familieplanlægningskampagne. I dag benægter myndighederne de systematiske overgreb for at undgå erstatning til ofrene, der døjer med alvorlige fysiske og psykiske mén.

Et kurdisk ja – og hvad så?
Udsigterne til en reel selvstændig kurdisk stat ser dystre ud, selvom kurderne sagde ja ved den nyligt afholdte folkeafstemning. Manglende regional og international opbakning og en ikke-bæredygtig økonomi står i vejen. Så hvad kan kurderne bruge den høje ja-procent til?

Fotoreportage: 4.000 kroner for et liv
Der er stadig lang vej igen, førend Colombias fred er sikret. Væbnede grupper forsøger at indtage vakuummet i de byer, som FARC efter afvæbningen ikke længere beskytter. Så vidt er 52 lokale ledere i år blevet myrdet. Tag med fotograf Mads Nissen til begravelse.

Mænd der hader omskæringaf kvinder
Selvom omskæring er forbudt i Kenya, bliver omkring 90 procent omskåret i regionen Samburu. Nu tager mændene kampen op mod kønslemlæstelsen.

Fotoserie: På flugt
Blandt den halve million Rohingya-flygtninge, der nu befinder sig i Bangladesh, er nogle forsøgt brændt levende, skudt og voldtaget i Myanmar. Fotografen Jonas Gratzer har mødt nogle af dem i flygtningelejren Kutupalong, hvor Verdenssundhedsorganisationen og FNs Flygtningeorganisation forsøger at hjælpe flygtningene.

De krigsskadede i stikken
Tusinder fik varige funktionsnedsættelser under slaget om Mosul. Mange lever nu en glemt tilværelse i teltlejre. Hjælpeorganisationer svigter de handikappede, lyder kritik.

Arktis – nu på topfem
Danmark vil være en arktisk stormagt, men kan det arktiske engagement blive en folkesag? Spørger Martin Breum i kronikken.

Husk at du også kan følge os også på Facebook og Instagram som @magasinet360 og komme med dine input.

God læselyst / Redaktionen

Indhold

POLITIK & RETTIGHEDER

SIKKERHED & MIGRATION

ERHVERV, TECH OG INNOVATION

IDEER, KUNST OG KULTUR

Bestil et gratis abonnement, tilmeld nyhedsbrev eller kontakt redaktionen på
www.magasinet360.dk
Følg os på Facebook, Instagram og Twitter som @magasinet360

Top

Denne side er forsiden til publikationen "360° – Verden i Udvikling – Nr. 4 · oktober 2017".
Version nr. 1.0 af 27-10-2017
Publikationen kan findes på adressen http://www.netpublikationer.dk/um/360_verden_i_udvikling_okt_2017/index.html